FOTO: Shutterstock

Byt vindrutetorkare två ggr/år

Hundratals kilometer längs vägarna arbetar de flitigt och utsätts för smuts och damm. Många små stenskott och repor sliter också hårt. Byt därför vindrutetorkare ofta.

För att hålla dig säker på vägen är det viktigt att byta torkarblad innan sikten försämras. En bra regel är att passa på att byta när du växlar mellan sommar- och vinterdäck. Glöm inte bort den bakre vindrutetorkaren!

– Ett bra tips är att alltid byta torkarblad vid byte av vindruta annars kan de gamla bladen ge upphov till små repor och försämra sikten, säger Kjell Borgström, reservdelschef på Din Bil Sverige.

Så ser du bättre ut

  • Med Original Aero-torkarblad får du perfekt passform för just din bil.
  • Ett jämnt kontakttryck blir resultatet genom precisionsutformade flexibla skenor vilka justeras efter bilmodellens krökning och storlek på vindrutan.
  • Du garanteras god sikt och säker stabilitet genom den aerodynamiska designen, inbyggd spoiler samt dubbla precisionsbyggda flexibla skenor.
  • Upp till 30 procents mindre slitage jämfört med konventionella vindrutetorkare.
  • Alltid material av hög kvalitet, en särskild mjukgående beläggning och vintersäker design.

Tips på vägen…

Använd inte torkarbladen för att avlägsna is från vindrutan, det river upp gummit.

Om torkarbladen lämnar strimmor, försök att rengöra dem med en fuktig trasa innan du byter ut dem.

Dåliga torkarblad kan bero på fel på fästet eller ramen. Leta efter rost i lederna för att se om hela armen behöver bytas ut.

Publicerat: 23 april, 2018 Senast ändrad: 15 februari, 2019
Skrivet av redaktionen

Vi i redaktionen är erfarna biljournalister och bilentusiaster som här samlar all information bilägare kan ha nytta utav.